15 de maig de 2019
15.05.2019
Diari de Girona

La Xina promet una «guerra popular» pel xoc comercial amb els EUA

15.05.2019 | 00:50
La Xina promet una «guerra popular» pel xoc comercial amb els EUA

Entre les respostes més sorprenents de la Xina a la guerra comercial es troba la seva reticència a utilitzar el vast imperi de mitjans estatals per defensar la seva postura dins del país.

Però això ha canviat des de l'última allau aranzelària del president dels Estats Units, Donald Trump. En els últims dies, la frase «guerra comercial», prohibida en el passat, es va convertir d'ús generalitzat en els mitjans xinesos.

Mentrestant, els mitjans de comunicació oficials van donar alt perfil als comentaris que instaven a una resistència unificada a la pressió estrangera, inclosa una editorial del nacionalista Global Times, que va anomenar el conflicte comercial una «guerra popular i una amenaça per a tota la Xina».

Tals sentiments es van trobar amb una audiència entusiasta. Un vídeo de la televisió estatal va prometre una «lluita fins al final» i va tenir més 3.000 milions de visites des de dilluns.

El canvi retòric posa de manifest el risc que el Partit Comunista de la Xina adopti una posició més nacionalista a mesura que la guerra comercial es perllonga i llasta el creixement econòmic del gegant asiàtic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit