Equips d'emergències de l'Argentina van trobar als Andes un cos momificat que, segons diversos indicis, pot ser el de Mateu Parrilla, un valencià que va desaparèixer fa 29 anys en la seva ascensió al cim Rincón, situat a la província argentina de Mendoza, van informar fonts oficials.

Des del Ministeri de Seguretat de Mendoza van explicar que "tot indica" que es tracta de Mateu Parrilla, natural de València, ja que el cadàver que un excursionista va trobar diumenge passat contenia la seva documentació.

A més, segons la Unitat de Patrulla de Rescat i Auxili en Muntanya, la desaparició de l'espanyol és l'única de la qual hi ha registre a la zona en els últims trenta anys, tot i que cal esperar a l'informe forense per confirmar la seva identitat.

Mateu Parrilla va desaparèixer el 18 de gener de 1990 quan escalava el cim Rincón, situat a la localitat de Mendoza de Potrerillos, i els equips de recerca que van explorar la zona en aquell moment no van poder trobar-lo.

El cos va ser localitzat fa cinc dies per un excursionista, que va avisar a les autoritats locals.

Quan el cadàver va ser extret d'una glacera inferior, es trobava "totalment momificat" i amb una motxilla a l'esquena, la qual cosa fa pensar a la unitat de rescat que la persona accidentada va patir una caiguda.

Un cop van aconseguir baixar-lo de la muntanya, el van lliurar a la policia científica, que ara mateix treballa en la seva identificació.

El Rincón pertany al parc provincial Cordón del Plata, una zona protegida molt freqüentada per fer "trekking" a la part argentina de la serralada dels Andes, la més alta d'Amèrica del Sud.

Autoritats argentines es van posar en contacte amb el Consolat d'Espanya per informar-los de la possible aparició del cos de Mateu Parrilla.

Fonts de l'organisme espanyol van declinar donar més informació a causa de la llei de protecció de dades.