Un terratrèmol de magnitud 7,5 en l'escala oberta de Richter va sacsejar ahir les zones centre i nord del Perú, i va deixar un saldo provisional d'un mort i 11 ferits, segons va informar el Centre peruà d'Operacions d'Emergència Nacional (COEN).

Segons les informacions facilitades per l'Institut Geofísic del Perú (IGP) a través del seu compte a la xarxa social Twitter, el sisme va tenir el seu epicentre prop de Lagunas, amb l'hipocentre situat a 141 quilòmetres de profunditat.

Per la seva banda, el Servei Geològic dels Estats Units (USGS) va indicar que el terratrèmol va tenir una magnitud de 8 en l'escala de Richter i va situar l'hipocentre a uns 110 quilòmetres de profunditat. El cap de l'IGP, Hernando Tavera, va assegurar que el terratrèmol «es va deixar sentir a Junín, Piura, Chiclayo, Iquitos, Tarapoto, entre altres localitats», segons va recollir l'agència estatal peruana de notícies, Andina.

Al tancament d'aquesta edició s'havien confirmat almenys un mort, 11 ferits, 53 famílies damnificades; 48 famílies afectades i 55 habitatges inhabitables; 48 habitatges afectats, segons va manifestar el COEN al seu compte de Twitter.

El president del país, Martín Vizcarra, va arribar a la població de Yurimaguas, una dels més afectades, on va verificar directament la situació per a l'adopció de mesures urgents davant de l'emergència.

Vizcarra va ressaltar que les autoritats «estan avaluant les zones afectades». «A tots els nostres ciutadans els demano que mantinguem la calma», va afegir.