Podem va anunciar que posarà en marxa un equip tècnic que es farà càrrec de la direcció del partit a Castella-la Manxa després que el Consell Ciutadà dimitís en bloc pels mals resultats a les eleccions autonòmiques del 26 de maig. La dimissió es va produir després que Podem Castella-la Manxa perdés més de 32.000 vots a l'autonomia respecte els últims comicis de 2015, el que ha suposat que s'hagi quedat sense representació al parlament castellanomanxec en perdre els dos escons que tenia.

«La direcció posarà en marxa un equip tècnic», van destacar fonts de la direcció estatal del partit. Aquesta decisió arriba després que es conegués que la secretària d'Organització de Podem Castella-la Manxa, María Díaz, havia enviat una carta al seu homòleg estatal, Pablo Echenique, per comunicar-li que el Consell Ciutadà de la formació a l'autonomia dimitia en bloc després dels mals resultats.

La carta de dimissió en bloc va arribar després que diumenge el secretari general de la formació a Castella-la Manxa, José García Molina, anunciés que dimitiria pels mals resultats. El líder manxec no va voler valorar ahir la decisió del Consell Ciutadà autonòmic de seguir els seus passos.

Una vegada que la Secretaria d'Organització de Podem, al capdavant de la qual hi ha Pablo Echenique, posi en marxa l'equip tècnic, es constituirà una gestora. Així, Castella-la Manxa serà la quarta autonomia que comptarà amb una gestora, després de Madrid, la Rioja i Cantàbria. La de Madrid es va formar després de la dimissió del seu secretari general, Ramón Espinar, després de la crisi que es va obrir amb la sortida d'Errejón de la candidatura.