30 de maig de 2019
30.05.2019
Diari de Girona

La Fiscalia estudia el suïcidi d'una dona per un vídeo sexual

Demana un informe a la Policia, que ha decidit obrir una investigació d'ofici sobre el cas

30.05.2019 | 00:28
La Fiscalia estudia el suïcidi d'una dona per un vídeo sexual

La Fiscalia de la sala de criminalitat informàtica ha demanat un informe a la Policia Nacional perquè li comuniqui les circumstàncies sobre el cas de la dona que es va treure la vida després de difondre's un vídeo sexual per part dels companys de feina per determinar si hi ha rellevància penal en els fets i obrir una investigació. Si els investigadors veuen delicte en els fets, la Fiscalia l'investigarà i si s'escau, el portarà a un jutjat perquè es judicialitzi el cas.

Per part seva, la comissaria de la Policia Nacional d'Alcalá de Henares ha obert d'ofici una investigació. Els agents estan analitzant el vídeo que es va filtrar i comprovant qui el va compartir i si la dona va poder patir assetjament per aquest motiu per part d'algunes persones de l'empresa on treballava, del grup Iveco. De moment, no hi ha detinguts i s'investiga si va ser una antiga parella de la difunta o ella mateixa per un error la que va propagar per primera vegada aquestes imatges tan íntimes.

Paral·lelament, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha decidit iniciar actuacions d'ofici en relació amb aquest cas.

Després de la reforma del Codi Penal del 2015, arran del cas d'Olvido Hormigos, s'estableix una pena de presó de tres mesos a un any o una multa de sis a dotze mesos a qui «sense autorització de la persona afectada, difongui, reveli o cedeixi a tercers imatges o enregistraments audiovisuals d'aquella que hagués obtingut amb la seva anuència en un domicili o en qualsevol altre lloc fos de l'abast de la mirada de tercers, quan la divulgació menyscabi greument la intimitat personal d'aquesta persona».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit