El Ministeri d'Interior va ordenar que es corregeixin els errors al web dels resultats provisionals de les eleccions del 26-M i va destacar que la fiabilitat de l'escrutini està garantida. L'error es va generar pel criteri de publicació de vots que ha aplicat l'empresa Scytl-Vector, ja que al web es van reflectir només els vots «útils» i es van ignorar els que no es traduïen en escons.

Segons van destacar des del Ministeri d'Interior, aquests problemes són freqüents quan es celebren eleccions municipals, on el grau de complexitat en la gestió de dades és més gran. La UTE que va guanyar el concurs dels comicis celebrats diumenge passat ja té preparada una nova versió del web, que inclou la suma total de vots emesos.

«El recompte és perfecte, el que ha generat problemes és la publicació de les dades pel bolcat de les mateixes al web dels resultats provisionals», va destacar un portaveu del Ministeri d'Interior. Diverses formacions polítiques van denunciar després de les eleccions municipals que havien detectat errors en el recompte en comparar-lo amb el de les taules.