El número tres de Podem, Pablo Echenique, deixarà demà la Secretaria d'Organització per encarregar-se d'una comissió de negociació de pactes. En concret, Echenique encapçalarà la Comissió de Seguiment de Pactes de Govern, que englobarà negociacions en l'àmbit estatal, local i autonòmic. Des del partit van assegurar que «no és realista» que sigui una sola persona la que s'encarregui de la conformació de governs i d'«enfortir el treball sobre els territoris i els cercles».

Amb aquest moviment, la formació liderada per Pablo Iglesias aparta Echenique de les seves funcions al capdavant de la Secretaria d'Organització per centrar-lo exclusivament en les d'Acció de Govern i en la d'Acció Institucional, que constitueixen «les tasques principals de Podem en les properes setmanes i mesos».

L'esmentada comissió serà creada demà a la reunió de l'Executiva del partit, i Echenique estrenarà les seves noves responsabilitats en una primera reunió que tindrà lloc dissabte, quan el partit celebra el seu Consell Ciutadà Estatal (CCE).

En aquesta trobada, que se celebrarà al Cercle de Belles Arts de Madrid, acudirà el secretari general de la formació, Pablo Iglesias, que mantindrà una trobada amb els candidats autonòmics que són decisius per a la formació de governs.

Ahir, la direcció havia assumit que cal pensar i meditar quina ha de ser la línia de treball que han de seguir a partir d'ara. Així mateix, van assegurar que els resultats municipals i autonòmics, «més aviat dolents», havien de portar a una reflexió.

La reubicació d'Echenique arriba després dels mals resultats obtinguts per la formació a les eleccions generals del passat 28 d'abril i als comicis municipals, autonòmics i europeus del passat 26 de maig. D'altra banda, s'espera també que a la reunió del CCE de dissabte es formalitzi la dimissió de qui va ser cap de llista de Podem per a les eleccions europees del 26 de maig, Pablo Bustinduy. El dirigent, afí al sector d'Íñigo Errejón, va renunciar el passat mes de març.