Les Forces Armades de Rússia i dels Estats Units s'han creuat retrets i culpes per suposades maniobres perilloses a l'est d'Àsia que haurien estat a punt de provocar un xoc entre vaixells militars de tots dos països.

L'Armada russa va informar inicialment d'un incident ocorregut a primera hora al mar de la Xina Oriental, quan el vaixell nord-americà 'Chancellorsville' "va canviar sobtadament de rumb" i va travessar la trajectòria que portava el vaixell antisubmarins 'Admiral Vinogradov', del que va passar " a 50 metres "de distància.

El vaixell rus es va veure obligat a fer una maniobra brusca per evitar la col·lisió, segons la versió de Moscou, recollida per l'agència de notícies oficial Sputnik. El capità de la nau va traslladar el seu malestar al vaixell nord-americà, a qui li va indicar que "aquest tipus d'actes són inacceptables".

Un portaveu de la Setena Flota nord-americana, Clayton Doss, s'ha pronunciat poc després per denunciar una "maniobra insegura" contra el 'Chancellorsville' al mar de Filipines, en concret per una aproximació del destructor 'Udaloy I DD 572' que hauria deixat a tots dos vaixells a entre 15 i 30 metres de distància, segons l'agència de notícies Reuters.

Doss ha aprofitat també per rebutjar les acusacions de Rússia, catalogades de "propaganda" pels Estats Units.