El titular del Jutjat penal 31 de Madrid, Eduardo Muñoz de Baena, va accedir a la petició realitzada pel PP i per la Fiscalia i va prohibir la retransmissió en directe del judici per la destrucció dels ordinadors que feia servir l'extresorer popular Luis Bárcenas, en què la formació política es troba acusada, que comença divendres.

En un acte dictat ahir, el magistrat va rebutjar autoritzar la cobertura íntegra de la vista oral mitjançant senyal institucional, però no va imposar restriccions perquè els mitjans de comunicació accedeixin a la sala de vistes perquè puguin informar sobre el desenvolupament del judici. En aquest sentit, el jutge va comunicar que «l'emissió d'imatges es limitarà a enregistraments muts captats en els moments previs a l'inici de les sessions, amb plànols dels acusats posteriors o laterals».

El PP va afirmar que només n'hi ha prou amb la presència de periodistes a la sala per garantir el dret a la informació, ja que «no necessiten la utilització de mitjans audiovisuals per a proporcionar una informació veraç».