Les filtracions publicades pel portal The Intercept demostrarien que el jutge que va condemnar per corrupció l'expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva, Sergio Moro, va coordinar les seves estratègies amb la Fiscalia. Moro ocupa ara el càrrec de ministre de Justícia amb el president Jair Bolsonaro. Així, Moro hauria modificat l'ordre del procés judicial i exigit operacions policials i fins i tot hauria donat consells i pistes en missatges als fiscals del cas Lava Jato.

Advocats i jutges consultats per la premsa brasilera van assenyalar que aquesta informació qüestiona la posició d'imparcialitat que s'atribueix a qualsevol jutge. El portal va informar que les filtracions procedeixen d'una font que va demanar l'anonimat. Serien missatges enviats a través de l'aplicació de missatgeria Telegram entre 2015 i 2018.

Després de la publicació, Moro va reaccionar a les filtracions assegurant que no constitueixen conductes inapropiades i va denunciar en canvi «una invasió criminal dels telèfons de fiscals, un fet bastant greu». «No he vist res estrany en aquests missatges», va assegurar.

Lula va ser condemnat per dos casos de corrupció que sumen un total de tretze anys de presó, tot i que encara es pot interposar recurs contra les dues sentències, i té pendents set processos per càrrecs similars. Lula havia de ser candidat a les eleccions presidencials que van portar Bolsonaro,al poder, però la sentència va truncar la seva trajectòria política.