Kim Jong-nam, el germanastre del líder nord-coreà, Kim Jong-un, que va ser assassinat a Malàisia el 2017, va ser un informant de la CIA, segons va explicar el diari nord-americà The Wall Street Journal. El diari va citar una persona anònima «amb coneixement de l'assumpte» i va assenyalar que molts dels detalls de la relació de Kim Jong-nam amb l'agència nord-americana no estaven clars. Segons la font, «va haver-hi un nexe» entre la CIA i Kim Jong-nam.

«Diversos exfuncionaris nord-americans van dir que era poc probable que el germanastre, que havia viscut fora de Corea del Nord durant molts anys i que no tenia una base de poder coneguda a Pyongyang, pogués proporcionar detalls sobre el funcionament intern del país», va afirmar el diari. Els exfuncionaris també van destacar que Kim Jong-nam havia estat segurament en contacte amb els serveis de seguretat d'altres països, particularment de la Xina.

Diversos funcionaris de Corea del Sud i dels Estats Units van explicar que les autoritats nord-coreanes havien ordenat l'assassinat de Kim Jong-nam, que havia estat crític amb el govern dinàstic de la seva família, quelcom que Pyongyang va negar.

Al febrer del 2017, dues dones van ser acusades d'enverinar Kim Jong Nam en tirar-li a la cara VX líquid, una arma química prohibida, a l'aeroport de Kuala Lumpur. Malàisia va alliberar la vietnamita Doan Thi Huong al maig i la indonèsia Siti Aisyah al març.Segons el diari, la font ha afirmat que Kim Jong-nam havia viatjat a Malàisia al febrer del 2017 per reunir-se amb el seu contacte de la CIA, encara que potser no va ser l'únic propòsit del viatge.