La magistrada del TSJIB Felisa Vidal va dictar una interlocutòria per la qual acorda seguir pel procediment abreujat les diligències contra el jutge instructor del cas Cursach, Miguel Florit, en apreciar prou indicis de criminalitat en l'actuació del magistrat, que va ordenar confiscar els mòbils de dos periodistes d'Europa Press i Diario de Mallorca i obtenir els seus llistats de trucades i geoposicionaments.

La instructora va decidir continuar amb les diligències per si els fets fossin constitutius d'un presumpte delicte de prevaricació judicial, contra la inviolabilitat del domicili, contra l'exercici del dret al secret professional del periodista i d'intercepció il·legal de comunicacions. Aquest tràmit és el pas previ a l'obertura del judici oral, de manera que Vidal ha obert un termini perquè les parts presentin escrit d'acusació, si bé també poden sol·licitar noves diligències o l'arxiu de la causa, com ha fet en diverses ocasions el fiscal en cap de Balears, Bartomeu Barceló.

La jutge entén que les mesures acordades per Florit es van adoptar «sense les necessàries garanties legals», que constitueixen «una resolució injusta» i que «presenten els caràcters d'un delicte de prevaricació», al qual es vinculen els altres delictes.

La magistrada identifica quatre actuacions «susceptibles de ser titllades de prevaricadores»: tres en les que ordena obtenir llistats de trucades i posicionaments dels telèfons dels periodistes i de les agències de notícies Europa Press i EFE, i l'acte de desembre amb el qual la Policia va confiscar els mòbils i ordinadors dels redactors. La magistrada destaca que calia motivar suficientment les resolucions que afectaven els drets dels periodistes.