La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha avançat aquest dimecres que l'Agència Tributària retornarà l'IRPF de les prestacions de maternitat i paternitat abonada des del 2014 als 8.000 contribuents que no podien rebre-la, inclosos els que van reclamar i van ser rebutjats.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb l'Associació d'Afectades i Afectats per l'IRPF de Maternitat i Paternitat, la ministra ha explicat que els afectats hauran de seguir el mateix procediment que la resta de mares i pares, és a dir, omplir un formulari a la pàgina web de l'Agència Tributària, que ara els permetrà fer-ho.

Els que ja hagin presentat la seva reclamació mitjançant el formulari no hauran de fer cap altra actuació.

D'aquesta manera, ha destacat la ministra, s'universalitza l'exempció de l'IRPF a les prestacions de maternitat i paternitat, amb efecte retroactiu per als exercicis no prescrits, és a dir, des de 2014.

Des que es va iniciar el procediment, Hisenda ha tornat les quantitats d'IRPF abonades i ara declarades exemptes a 734.000 mares i pares, per un total de 960 milions d'euros i una mitjana de 2.000 euros per a les dones i 480 euros per als homes, ha afegit la ministra.