21 de juny de 2019
21.06.2019
Diari de Girona

El Suprem condemna a la Manada per violació i eleva la condemna a 15 anys de presó

L'alt tribunal considera que el els fets que van succeïr als Sanfermines de 2016 van ser agressió sexual i no abús

21.06.2019 | 14:58
Fotomuntatge amb els membres condemnats de 'La Manada' | EP

El Tribunal Suprem ha revocat la sentència de 'La Manada' i ha elevat les condemnes per als cinc acusats a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació, admetent així els recursos de la Fiscalia, la víctima i les acusacions populars que exerceixen l'Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra.

La decisió ha estat anunciada després d'una deliberació de més de dues hores, que ha començat just després que s'acabés la vista pública en què els cinc magistrats de la Sala han escoltat els arguments d'acusacions i defenses.

Després d'aquesta deliberació, l'alt tribunal considera que el que va passar en els Sanfermines de 2016 va ser agressió sexual i no abús, que és el delicte pel qual tant l'Audiència Provincial com el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) havien condemnat a 9 anys de presó a José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero, Jesús Escudero, Àngel Pozas i Alfonso Jesús Cabezuelo.

Amb la decisió del Suprem, la sentència contra 'La Manada' ja és ferma, però l'encarregat d'executar les penes haurà de ser el tribunal enjudiciador, és a dir, l'Audiència Provincial, que citarà previsiblement als condemnats per comunicar-los que hauran d'ingressar a la presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit