El líder nord-coreà, Kim Jong-un, va mostrar la seva satisfacció després de rebre una carta del president dels Estats Units, Donald Trump. El contingut de la missiva no ha estat revelat; però Kim va dir després de llegir-la que el contingut era «excel·lent». A més, va agrair el «judici polític i el coratge incomparable del remitent» i va destacar que meditarà «amb serietat» el contingut d'aquesta missiva.

Kim va rebre aquesta carta un dia després que Trump anunciés que havia prorrogat un any les sancions contra Corea del Nord. «L'existència i el risc de l'augment d'armes a la península de Corea i les accions i polítiques del Govern de Corea del Nord continuen sent una inusual i extraordinària amenaça a la seguretat nacional, política estrangera i economia dels Estats Units», va explicar el mandatari nord-americà en un comunicat.

L'assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Bolton, va afirmar l'11 de juny que una tercera cimera entre el president nord-americà i Kim és possible, si bé va dir que la pilota està a la teulada de Pyongyang.

Encara que Corea del Nord ha mantingut la seva promesa de no realitzar assajos nuclears o de míssils intercontinentals, l'assessor de Seguretat Nacional va afirmar que Washington manté la seva «campanya de màxima pressió» perquè Kim encara no sembla haver pres la «decisió estratègica d'abandonar la recerca d'armament nuclear».

El mateix Trump va afirmar la setmana passada que havia rebut una «bonica» i «molt càlida» missiva enviada pel líder nord-coreà, alhora que va descriure la seva relació amb Kim com a «molt bona».