L'eurodiputat de Cs Javier Nart ha dimitit de l'Executiva nacional del partit, després que la direcció hagi votat per decidir si es reconsiderava el no a Pedro Sánchez, una votació el resultat de la qual ha estat 24 vots a favor de mantenir el veto, 4 en contra i 3 abstencions. Nart seguirà mantenint la seva acta com a diputat al Parlament Europeu.

L'Executiva s'ha reunit avui com cada dilluns i, encara que estava previst ratificar l'estratègia en relació amb la investidura de Sánchez, no estava a l'ordre del dia sotmetre'l a votació; de fet, aquesta votació no s'ha produït fins a després que la portaveu de Cs, Inés Arrimadas, comparegués en roda de premsa a la seu d'Alcalà.

Han estat Luis Garicano, el cap de llista de la candidatura europea, i Javier Nart, els més crítics amb les aproximacions a Vox, qui han sol·licitat que es votés la ratificació del veto a investir a Sánchez com a president del Govern, una decisió que per primera vegada no ha estat adoptada per unanimitat.

Segons han informat fonts de la formació taronja, els quatre vots en contra han estat els de Garicano, Nart, Francisco Igea, el candidat de Cs a Castella i Lleó; i Fernando Maura.

I les tres abstencions, les de Nacho Prendes, Marta Martín i Orlena de Miguel.

Javier Nart, número quatre de la llista europea, seguirà mantenint la seva acta com a diputat en l'Eurocambra.