24 de juny de 2019
24.06.2019
Diari de Girona

El PP adverteix Vox que el pacte a la Comunitat de Madrid és «necessari»

Ciutadans aposta per constituir un govern «moderat i liberal» amb el Partit Popular

23.06.2019 | 20:06
El PP adverteix Vox que el pacte a la Comunitat de Madrid és «necessari»

La candidata del PP a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va advocar per un pacte que li permeti ser la propera presidenta autonòmica per facilitar que els votants de PP, Cs i Vox se sentin representats, «un pacte que és necessari ja». Ayuso va instar d'aquesta manera Vox a reprendre les negociacions, interrompudes la setmana passada per la formació encapçalada per Rocío Monasterio, i va dir que espera reprendre-les aquesta setmana.

«Jo penso fer tot el que estigui a la meva mà per ser la propera presidenta de la Comunitat de Madrid, com així he pactat amb Cs i com Vox sempre ha dit que no impediria», va afirmar. En aquest sentit, va assegurar que tindrà la mà estesa cap a Cs i Vox, «socis d'un possible pacte», com, segons les seves paraules, ha anat fent des de la nit electoral. «Un pacte on els votants dels tres partits se sentin representats, però un acord que és necessari ja, perquè una legislatura són màxim 48 mesos i el motor econòmic d'Espanya, on ve el 75 per cent de la inversió estrangera, no pot quedar paralitzat», fet pel qual va demanar evitar «aixecaments de taula i gestos que ningú entendria».

Per part seva, la portaveu de Cs, Inés Arrimadas, va advocar per un govern a la Comunitat de Madrid «moderat i liberal» i que es configuri amb el PP, en línia amb el que s'ha aconseguit per a l'Ajuntament de la capital. La portaveu de Ciutadans va assenyalar que continuen les negociacions amb el Partit Popular per formar govern i que s'està encara a temps per aconseguir-ho: «Per Ciutadans no quedarà».Arrimadas ha defensat que un govern entre Cs i PP pot actuar com "el salvavides taronja davant la pujada d'impostos i les ocurrències populistes" del Govern central, a més de pensar en les famílies.

Sobre la possibilitat que la presidenta sigui la candidata popular a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, Arrimadas ha destacat que el PP "s'ha donat una patacada" en la comunitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit