07 de juliol de 2019
07.07.2019
Diari de Girona

La policia impedeix que es mostri la ikurriña en el «txupinazo» de Pamplona

?Al balcó de l'ajuntament es van viure moments de tensió entre agents i regidors d'EH Bildu i Geroa Bai quan intentaven desplegar la bandera

07.07.2019 | 00:10
El «txupinazo» davant l'ajuntament de Pamplona.

La Policia Municipal de Pamplona va impedir als regidors d'EH Bildu i Geroa Bai que despleguessin una ikurriña davant les 15.000 persones concentrades per presenciar el txupinazo, la qual cosa va propiciar que es visquessin moments de tensió i forcejament entre uns i altres a l'interior de l'ajuntament navarrès.

L'alcalde de Pamplona, Enrique Maya, va desitjar que els Sanfermines del 2019 transcorreguessin «amb normalitat» i «sense que ningú vulgui imposar el que no es pot imposar».

Després del txupinaxo» el portaveu d'EH Bildu i alcalde en la passada legislatura, Joseba Asiron, es va dirigir directament a l'actual batlle, Enrique Maya, per retreure-li els fets ocorreguts amb la policia instants abans quan intentaven mostrar la ikurriña.

Asiron va explicar que era l'únic balcó custodiat per la Policia Municipal. A més, va assegurar que la policia «tenia ordres» per evitar que es mostrés la ikurriña i va titllar els fets de «lamentables» i «irregulars».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook