10 de juliol de 2019
10.07.2019
Diari de Girona

El laborista Corbyn demana un segon referèndum sobre el Brexit

El Partit Laborista faria campanya per la permanència a la Unió Europea en una possible nova consulta sobre el futur del país britànic

10.07.2019 | 00:04
El líder del partit opositor al Regne Unit, passejant per Londres a principis d'aquest mes de juliol.

El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, va assegurar aquest dimarts que el futur primer ministre britànic haurà de convocar una nova consulta sobre el Brexit, al mateix temps que va avançar que la seva formació farà campanya per la permanència a la Unió Europea.

«Sigui qui sigui el primer ministre hauria de poder tenir la confiança de portar el seu acord davant el poble, en una votació pública», va afirmar Corbyn, en una carta remesa als membres del Partit Laborista.

En la seva missiva, Corbyn no aclareix quina postura adoptarà en el cas que el país es vegi abocat a celebrar, en un futur pròxim, unes eleccions generals, ni tampoc si els laboristes continuaran defensant la permanència a la Unió Europea en aquest escenari electoral.

En tot cas, Corbyn va deixar clar als seus militants que el partit farà campanya per la continuïtat en el bloc comunitari en un futur referèndum, tant si el que se sotmet a votació és un acord per al Brexit com una sortida sense pacte amb Brussel·les.

«En aquestes circumstàncies, vull deixar clar que els laboristes faran campanya per la permanència i en contra de l'opció sense acord o amb un acord tory que no protegeixi l'economia i els treballs», va assenyalar el líder laborista britànic.

Després d'admetre que el tema del Brexit va estar «divisiu» entre la ciutadania britànica i, «a vegades», en el si del propi Partit Laborista, va defensar la postura que ha mantingut el seu partit en els últims tres anys. Així, va assegurar que van actuar correctament en respectar el resultat del referèndum de 2016.

Davant la pressió d'altres partits partidaris de la permanència, els laboristes han apelat al Partit Conservador a convocar un nou referèndum sobre la sortida de la Unió Europea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook