Seixanta-sis diputats i exdiputats del PSOE que en 2016 es van abstenir en la investidura de Mariano Rajoy han signat una carta dirigida als parlamentaris del PP en la qual els demanen «reciprocitat» i que s'abstinguin ells ara «sense condicions» en la investidura de Pedro Sánchez.

La carta, difosa pel PSOE, està signada entre altres pel qual era llavors portaveu parlamentari dels socialistes, Antonio Hernando, per l'actual secretari d'Organització del partit, José Luis Ábalos, i pel qui va ser rival de Sánchez en les primàries per la Secretaria General Eduardo Madina.

Els socialistes recorden que la seva abstenció el 29 d'octubre de 2016, en la segona votació del debat, es va produir «en el límit de la dissolució automàtica de la Corts i de la convocatòria d'unes terceres eleccions generals en el termini d'un any, i davant la perspectiva que, després d'elles, el mateix bloqueig ens portés a unes quartes eleccions generals».

Els signants recorden a més que en 2015, davant la negativa de Rajoy a sotmetre's a la investidura, va ser Sánchez el que va assumir l'encàrrec.