La reunió a tres entre PP, Ciutadans i Vox celebrada ahir en l'Assemblea de Madrid va concloure sense acord pel qual avui se celebrarà un ple d'investidura sense candidat. Així ho va confirmar el portaveu de Ciutadans en l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, en roda de premsa després de reunir-se durant mitja hora amb les portaveus de PP i Vox, Isabel Díaz Ayuso i Rocío Monasterio, respectivament, a la Cambra autonòmica.

El portaveu de Ciutadans en l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, considera que és «probable» repetir les eleccions en la Comunitat de Madrid després de no haver aconseguit que el partit d'ultradreta Vox doni suport a la investidura d'Isabel Díaz Ayuso (PP), amb qui el partit taronja té un acord per governar en coalició.

«Valia la pena intentar-ho fins a l'últim minut», va assenyalar Aguado, qui va criticar a Vox, els vots del qual són imprescindibles perquè pugui prosperar la investidura d'Ayuso, per «bloquejar» l'Executiu que pretenen impulsar PP i Ciutadans i «obrir una altra vegada la possibilitat que l'esquerra governi».

Vox ha mantingut fins ara el seu rebuig a oferir a Ayuso els vots dels seus 12 diputats, imprescindibles perquè pugui ser investida, en estimar que PP i Ciutadans, que han subscrit un pacte de Govern de coalició sense la participació de la formació d'ultradreta, els «menystenen» i «ignoren».

«Les nostres exigències són poques», va indicar abans de la trobada d'ahir Monasterio, la primera a arribar a la reunió.

L'Assemblea de Madrid acull avui un inèdit ple d'investidura sense candidat, possibilitat que recull l'acabat d'aprovar Reglament de la Cambra autonòmica, davant la falta d'acord entre PP, Ciutadans i Vox.

Després del resultat electoral de maig, el bloc del centredreta aconseguia la majoria absoluta però les diferències entre Ciutadans i Vox han impedit que en mes i mig de negociació s'hagi aconseguit un acord per a la governabilitat. En el que sí que van aconseguir arribar a enteniment en aquest temps les tres formacions és en la constitució de la Mesa de l'Assemblea.