La cancellera alemanya, Angela Merkel, va tornar a patir tremolors aquest dimecres durant la recepció en honors militars del primer ministre de Finlàndia, Antti Rinne, segons va informar el diari alemany Spiegel. L'acte institucional celebrat a Berlín va deixar unes imatges que han tornat a qüestionar l'estat de salut de Merkel. De fet, aquest episodi de tremolors és el tercer que ha patit la cancellera durant actes públics en menys d'un mes.

«Estic bé, no us heu de preocupar» va assegurar Merkel a la roda de premsa posterior a la trobada. Concretament, les tremolors, transcorregudes durant la reproducció dels himnes nacionals, van ser menys intenses que les dues anteriors que va patir l'alemanya i van parar un cop Merkel va moure el seu cos. Precisament va atribuir aquest nou episodi al fet que encara està processant el que li va sobrevenir el 18 de juny en rebre al president ucraïnès, Volodímir Zelenski.

«Em trobo molt bé. Ja vaig dir recentment que encara em trobo en una fase de processament (de l'incident) dels honors militars amb el president Zelenski. Aparentment no està finalitzat del tot, però hi ha progressos i hauré de viure amb això un temps» , va declarar Merkel en una roda de premsa conjunta amb el primer ministre finlandès, Antti Rinne.

La deshidratació

Així, a la visita del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, el 18 de juny, va ser el seu primer episodi de convulsions en un acte públic. En aquells moments, Merkel va argumentar que era per culpa de la deshidratació i que després de beure aigua ja es trobava bé.

Les alarmes es van disparar una setmana després de l'incident, ja que va patir un episodi similar durant la presentació de la ministra de Justícia alemanya, Frank-Walter Steinmeier, a Berlín. D'ençà que s'ha especulat sobre diversos problemes de salut.