Inés Madrigal, la dona que va portar a judici el primer cas de bebès robats a Espanya, ha anunciat que ha trobat la seva família i que la seva mare biològica ja és morta, segons van confirmar fonts pròximes a Madrigal. La també presidenta de SOS Bebès Robats Múrcia ha relatat que la trobada ha estat possible gràcies a un banc d'ADN dels Estats Units i que la seva família també l'estava buscant. Però ha explicat que ella no va ser robada.

La Fiscalia de Madrid ha verificat que Madrigal va ser una «bebè adoptada» una vegada que la seva família biològica va manifestar que va ser lliurada «voluntàriament». El Ministeri Públic assenyala que aquesta informació l'ha posat en coneixement del Tribunal Suprem que té pendent resoldre el recurs contra el doctor Eduardo Vela, a qui l'Audiència de Madrid li va considerar responsable de detenció il·legal, suposició de part comesos per facultatiu i falsedat en document oficial, però el va absoldre per prescripció dels delictes.

Madrigal va qualificar com «un triomf» el fet d'haver trobat la seva «família de debò», si bé és una «notícia agredolça» perquè la seva mare biològica va morir el 2013, als 73 anys. «Per primera vegada tinc el puzle de la meva vida completa», va dir la dona, que va explicar que la troballa va venir a través d'una empresa dels EUA especialitzada en anàlisi d'ADN.

A Madrigal se la coneix per portar a judici el doctor Eduardo Vela, a qui la Justícia va absoldre per considerar prescrits els delictes de detenció il·legal, suposició al part i falsedat documental.

Procés penal

La dona va néixer el juny de 1969 en la Clínica San Ramón. Va ser un «regal» de Vela a la seva mare adoptiva, que va morir el 2013 enmig del procés penal. Amb 18 anys, els seus pares li van confessar que era adoptada i el 2010, la seva mare li va explicar la veritat darrere del seu naixement.

Des de llavors, ha lluitat per buscar la veritat i trobar a la seva família biològica. La troballa es produeix després de donar positiu una prova d'ADN que ha permès realitzar un dels seus quatre germans.

Després de conèixer l'absolució, el seu advocat va anunciar que anirien al Tribunal Suprem. Madrigal vol que aquesta sentència sigui «un trampolí» perquè l'Alt Tribunal es pronunciï sobre la prescripció i creï jurisprudència.