Nous cables diplomàtics de l'exambaixador britànic a Washington, Kim Darroch, revelen que aquest va informar a Londres que el president nord-americà, Donald Trump, va abandonar l'acord nuclear de 2015 entre les principals potències mundials i l'Iran fonamentalment perquè l'havia signat el seu antecessor, Barack Obama. «El resultat és un paradigma d'aquesta Casa Blanca: en substància, l'Administració es fonamenta en un acte de vandalisme diplomàtic impulsat per motius ideològics i personalistes, ja que era l'acord d'Obama», va apuntar Darroch en una nota enviada al maig de 2018 al llavors ministre d'Afers Estrangers britànic, Boris Johnson, segons el diari Mail on Sunday.

«A més ni tan sols poden articular una estratègia per després i els contactes amb el Departament d'Estat suggereixen que no hi ha cap pla per contactar amb els seus aliats i socis d'Europa o la regió», va afegir. El cable va arribar després de la visita de Johnson a Washington en què el ministre britànic va intentar persuadir Trump que no abandonés l'acord nuclear.

En un altre ordre de coses, el president dels Estats Units perdria les eleccions de 2020 davant qualsevol dels quatre principals candidats demòcrates; l'exvicepresident Joe Biden i els senadors Bernie Sanders, Elizabeth Warren i Kamala Harris, segons una enquesta de NBC News i el Wall Street Journal.

Biden trauria 9 punts d'avantatge a Trump (51 davant de 42 per cent) entre els votants registrats, una diferència per sobre del marge d'error de l'enquesta, de +/-3,5 punts percentuals. El senador Bernie Sanders, independent per Vermont, trauria a Trump un avantatge de 7 punts (50 a 43 per cent), mentre que Warren, demòcrata per Massachusetts, mantindria un avantatge de cinc punts (48 a 43 per cent). Harris guanyaria per un punt de diferència (45 davant el 44 per cent).La senadora demòcrata per Califòrnia Kamala Harris guanyaria unes hipotètiques eleccions enfront de Trump per només un punt de diferència, 45 a 44 per cent.