La presidenta de la Unió Demòcrata Cristiana (CDU) alemanya, Annegret Kramp-Karrenbauer, va ser nomenada ministra de Defensa en un acte celebrat al palau de Bellevue, a Berlín, després de la dimissió d'Ursula von der Leyen, que ha assumit el càrrec de presidenta de la Comissió Europea. En el mateix acte, la ministra de Defensa sortint, que va ser escollida dimarts pel Parlament Europeu, va rebre el certificat del seu cessament ministerial.

El vicepresident del Bundesrat (cambra alta) i alcalde de Berlín, Michael Müller, va ser l'encarregat de fer lliurament de les actes en representació del president alemany, Frank-Walter Steinmeier, que es troba de vacances. La cancellera alemanya, Angela Merkel, també va participar en la cerimònia i va seguir els discursos de Müller, Kramp-Karrenbauer i Von der Leyen asseguda en una cadira blanca, després dels episodis de tremolors patits recentment.

Müller va recordar a Kramp-Karrenbauer que assumeix «una cartera de summa responsabilitat per a la seguretat» d'Alemanya i va destacar que el país necessita un Exèrcit fort per una banda i, de l'altra, necessita un fort suport a la política i a la societat en el seu conjunt.

En un altre ordre de coses, el Govern alemany va aprovar un projecte de llei que obliga a la vacunació contra el xarampió a partir de març de 2020, amb una multa de 2.500 euros per a qualsevol persona que violi la llei. El projecte obligarà els pares a provar que els seus fills estan vacunats.