Mig centenar d'immigrants van aconseguir accedir a la ciutat autònoma de Melilla després d'un salt massiu a la tanca fronterera protagonitzat per unes 200 persones d'origen subsaharià, dues de les quals van haver de ser evacuades en ambulància, mentre sis guàrdies civils van resultar ferits.

L'intent d'entrada irregular es va produir cap a les set del matí per la zona nord de Melilla, entre Los Pinos de Rostrogordo i el Río Nano, i el va protagonitzar un grup organitzat d'immigrants que van utilitzar garfis, a més de pedres i altres objectes com a arma llancívola contra els agents.

Detectats immediatament

Els immigrants van ser detectats en el seu intent d'aproximació al perímetre fronterer, de manera que la Guàrdia Civil va activar el dispositiu antiintrusió, en el qual van participar agents del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) i l'helicòpter de la Guàrdia Civil, a més de tres patrulles de la Policia Nacional i dues de la Policia Local.

També es va produir un ràpid desplegament d'agents al costat marroquí, que van interceptar uns 70 immigrants, mentre que el dispositiu va aconseguir detenir 25 persones més a la tanca, que van ser retornades al Marroc.

No obstant això, malgrat aquest desplegament policial i l'alerta primerenca d'aquest intent d'entrada, els immigrants es van dispersar en un radi d'acció superior al quilòmetre i mig, quelcom que va permetre que uns 50 dels 200 que van intentar saltar la tanca aconseguissin el seu propòsit d'accedir de manera irregular a Melilla i arribessin al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants.