Una dona belga de 57 anys va ser assassinada amb una arma blanca de matinada en un habitatge de Calp (Alacant) presumptament per la seva parella, un home de 61 i de la mateixa nacionalitat, que va intentar suïcidar-se, segons els primers indicis, i va ser operat en un centre hospitalari.

Aquesta ciutadana belga és la víctima mortal número 1.009 de la violència masclista des que es van començar a comptabilitzar els assassinats el 2003 i eleva a 34 el nombre d'assassinades per les seves parelles o exparelles aquest any, segons la Delegació del Govern per a la violència de Gènere.

A la Guàrdia Civil, encarregada de la investigació d'aquest assassinat, no li consta que hi hagués denúncia prèvia a la parella per violència de gènere a Espanya.

L'assassinat de la dona va tenir lloc de matinada, poc abans de dos quarts de dues, en un habitatge de la urbanització Vallesa, a Calp, on la filla de la víctima va trobar la seva mare amb una ferida per arma blanca al tòrax i l'home amb diverses punyalades al cos, pel que sembla quatre, i després va avisar la Guàrdia Civil. L'home va ser traslladat a un centre hospitalari on va ser intervingut a última hora del matí, a l'espera de passar a planta.

La parella mantenia una relació des de fa quatre anys i portava dos anys i mig vivint a l'esmentada urbanització de Calp. El suposat autor del crim havia discutit amb la víctima en un local d'oci durant la celebració, diumenge, del dia nacional de Bèlgica.