25 de juliol de 2019
25.07.2019
Diari de Girona

L'exfiscal especial Mueller declara que no va exonerar Trump d'obstruir la justícia

Els demòcrates estudien iniciar un procés de destitució parlamentària contra el president nord-americà

25.07.2019 | 00:00
L'exfiscal especial Mueller declara que no va exonerar Trump d'obstruir la justícia

L'exfiscal especial nord-americà Robert Mueller va defensar davant el Congrés la seva investigació sobre la ingerència russa a les eleccions presidencials de 2016, alhora que va reafirmar que les indagacions no van exonerar l'actual mandatari, Donald Trump, d'un delicte d'obstrucció a la justícia. Mueller va comparèixer a la Cambra de Representants en la primera de les dues audiències que podrien arribar a provocar conseqüències per al president nord-americà i també per als demòcrates, que segueixen dividits davant la possibilitat d'impulsar un procés de destitució parlamentària o esperar-se fins a la celebració de les presidencials.

L'exdirector de l'FBI, que va passar 22 mesos investigant la ingerència russa a les eleccions presidencials de 2016, inclòs el comportament de Trump com a candidat i el del seu equip, va comparèixer primer davant la Comissió Judicial de la Cambra de Representants. El president d'aquesta comissió, el demòcrata Jerrold Nadler, va elogiar Mueller i va destacar que ningú està «per sobre de la llei», tampoc el president Trump.


Gran expectació

Mueller, de 74 anys, va arribar envoltat de fotògrafs fins a la sala en què va comparèixer i es va mostrar tranquil durant la seva declaració. «L'obstrucció a la justícia colpeja el nucli dels esforços del Govern per conèixer la veritat i que els que van cometre irregularitats rendeixin comptes», va dir l'exfiscal especial nord-americà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook