Corea del Nord va confirmar que ha provat un nou tipus d'«arma tàctica teledirigida», en una operació armada que va elevar de nou les tensions regionals i que va ser rebuda amb advertències dels EUA perquè Pyongyang no segueixi amb aquestes «provocacions». El règim nord-coreà va llançar dijous dos míssils balístics des de la costa oriental cap al mar, un assaig que va qualificar com una «demostració de força» i un toc d'advertència als «militars bel·licistes sud-coreans».

Es tracta de la primera prova militar que realitza Pyongyang després de la històrica cimera que va reunir el seu líder, Kim Jong-un, i el president nord-americà, Donald Trump, el passat 30 de juny a la frontera entre les dues Corees. Aquesta operació representa una nova protesta de Corea del Nord pels exercicis militars castrenses programats per al mes que ve entre els Estats Units i Corea del Sud, anomenats «19-2 Dong Maeng», que tindran un desplegament menor que a altres ocasions. Però també per la introducció d'«armes d'atac ultramodernes» a Corea del Sud, en aparent al·lusió al desplegament el 2021 de nous avions d'atac nord-americans comprats pel Govern de Seül.

Tots dos projectils van volar prop de 600 quilòmetres, van aconseguir una alçada màxima de 50 quilòmetres i són similars al míssil terra-terra Iskander, tenint en compte la trajectòria parabòlica i altres dades. Si bé Pyongyang ha fet servir míssils Iskander en el passat, solien tenir un abast de 400 quilòmetres.