Almenys 435 persones van serdetingudes ahir al centre de Moscou durant una protesta no autoritzada per a exigir la presència de candidats d'oposició al Kremlin en els comicis al Parlament local, -anomenat Duma- de la capital russa, segons va constatar el grup d'observadors OVD.

El líder opositor Alexei Navalni, detingut de nou aquesta setmana per encoratjar a la protesta, havia demanat als seus simpatitzants que es concentressin davant l'Ajuntament per a exigir la presència d'aquests candidats als comicis del pròxim 8 de setembre.

Però en termes generals, la protesta va ser un acte de pressió sobre el sistema polític rus en general, en un moment en què la popularitat del president del país, Vladimir Putin, ha caigut a causa del descontentament per una impopular reforma a les pensions i pel descens dels ingressos durant els últims anys.

L'alcalde de Moscou, Sergei Sobianin, havia alertat en xarxes socials que el seu Govern actuaria contra els que amenacessin l'ordre públic. «Atents a l'ultimàtum: Els disturbis no portaran gens bo. L'ordre es mantindrà», va afirmar en un comunicat. La Policia va realitzar un gran desplegament de seguretat per la protesta d'ahir.

Les autoritats electorals argumenten que els aspirants han estat vetats perquè no han aconseguit les signatures suficients per a registrar la seva candidatura. Ells, en canvi, denuncien un intent dels aliats del Kremlin per a retenir el control de Moscou.