El president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar divendres passat que Washington anunciarà una «acció recíproca i substancial» en resposta a la intenció de França de crear un impost que greugi els serveis digitals, és a dir, l'anomenada «taxa Google».

«França ha aplicat una taxa digital sobre les nostres increïbles companyies tecnològiques estatunidenques. Si algú els posa impostos ha de ser el seu país d'origen, els Estats Units», va assenyalar en un missatge en el seu compte de la xarxa social Twitter.

«Anunciarem d'aquí a una mica una acció recíproca i substancial davant l'estupidesa de Macron. Sempre he dit que el vi estatunidenc és millor que el vi francès», va afegir el president nordamericà.

Posteriorment, en una nova piulada, Trump va incidir en la possibilitat d'imposar aranzels al vi francès. «Sempre m'han agradat més els vins estatunidencs als francesos, malgrat que que no bec vi. M'agrada la pinta que tenen», va advertir. Així mateix, va assenyalar que França ha aplicat impostos «erronis» a empreses estaounidenques i va ressaltar que havia comunicat a França que no ho fes. «Estem treballant en això ara mateix», va reblar.

«Els vaig dir no ho fessin, perquè si ho feien, aplicaria impostos sobre el seu vi», va relatar, si bé va manifestar que la citada resposta que serà anunciada «podria ser sobre el vi, o podria ser sobre una altra cosa».

Per la seva banda, Macron va insistir que la cimera del G7 serà una gran oportunitat per avançar cap a una fiscalitat universal respecte a les activitats digitals. En la seva opinió, es tracta d'un interès comú que cal treballar.