La Fiscalia ha denunciat set responsables de Metro de Madrid per posar en greu risc la salut dels seus treballadors en permetre que treballessin exposats a l'amiant sense adoptar mesures per manipular-lo amb seguretat. La denúncia destaca que l'exposició perllongada a l'amiant durant anys sense cap tipus de mesura de seguretat ha desembocat en la mort de dos treballadors i en la malaltia professional d'altres dos.

Segons la Fiscalia, a més d'aquests treballadors han estat exposats al risc almenys 186 empleats de manteniment dels tallers centrals, 56 de la secció d'escales mecàniques i 476 d'altres serveis. La denúncia ha estat presentada contra set responsables de salut i prevenció de riscos laborals de l'empresa Metro de Madrid S.A. per la presumpta comissió de delictes contra els drets dels treballadors, homicidi imprudent i lesions per imprudència.

Per a la Fiscalia, tots els denunciats van infringir de forma greu les normes de prevenció de riscos laborals «creant una situació de risc per als treballadors, als que van permetre treballar amb amiant, altament perillós».