Un nen de 6 anys i una nena de 13, a més d'un jove d'uns 20 anys i el mateix autor dels trets van ser les víctimes mortals de l'últim tiroteig indiscriminat als EUA, ocorregut a la tarda de diumenge en un festival a l'aire lliure a Gilroy (Califòrnia). Santino William Legan, de 19 anys i oriünd de la localitat, va ser identificat com el principal sospitós de la matança, que també va deixar 12 persones ferides i que es va produir a la jornada de cloenda del Festival de l'All que se celebra cada estiu a la població californiana.

«La violència per armes de foc és una epidèmia a casa nostra, però tot i això ningú va imaginar que això pogués passar aquí, a la nostra comunitat», va afirmar l'alcalde de Gilroy, Roland Velasco.

Legan va aconseguir accedir al recinte de la fira -per entrar calia passar per un detector de metalls- tallant una tanca protectora i, un cop dins, va disparar de manera indiscriminada amb un fusell d'assalt similar a un AK-47 que havia adquirit legalment a principis de mes al veí estat de Nevada. Tres agents que es trobaven a la fira van ser avisats i, en veure'ls arribar, el jove va obrir foc contra ells fins que els policies el van abatre.