Almenys 57 presos van morir durant un enfrontament entre faccions rivals en un presidi de l'estat amazònic de Pará, al nord del Brasil. La Superintendència del Sistema Penitenciari del Pará (Susipe) va confirmar que, després de l'enfrontament, almenys 57 presos del Centre de Recuperació Regional d'Altamira van ser assassinats, 16 d'ells decapitats. Desenes de persones van resultar ferides i dos agents penitenciaris van ser agafats com a ostatges, però finalment van ser alliberats.

L'enfrontament es va iniciar cap a les set del matí hora local quan membres d'una organització criminal van envair el complex on estaven reclosos integrants d'una facció rival. Els reclusos van iniciar llavors un dur enfrontament amb armes artesanals, es van tancar a la sala i li van calar foc. Les flames es van propagar per tot el pavelló i van causar la mort per asfíxia d'altres presidiaris.

Equips de la Policia Militaritzada, de la Policia Civil i del jutjat de Pará es van dirigir al complex penitenciari i van aconseguir contenir els presos, així com negociar l'alliberament dels ostatges.

Un cop controlada la rebel·lió, els reclusos involucrats en l'atac van ser traslladats a cel·les individuals i es troben aïllats dels altres. Segons la Superintendència, no hi havia informacions o senyals per part dels serveis d'Intel·ligència que indiquessin un possible conflicte al presidi. El maig passat, 55 reclusos van ser assassinats en menys de 48 hores a quatre presons.