Pedro Luis Gallego Fernández, conegut com el «violador de l'ascensor», va ser trobat inconscient al costat d'una nota de comiat a la seva cel·la al centre penitenciari d'Herrera de la Mancha (Ciudad Real). El seu estat de salut és greu. Un portaveu d'Institucions Penitenciàries, organisme dependent del Ministeri d'Interior, va confirmar que el pres preventiu excarcerat al novembre del 2013 després de materialitzar-se la derogació de la Doctrina Parot va ser traslladat a un centre hospitalari i que el cas està supervisat per la inspecció penitenciària.

El «violador de l'ascensor» està ingressat preventivament en un mòdul ordinari d'Herrera de la Mancha sota supervisió d'un pres d'acompanyament. El passat mes de juny, la Fiscalia de Madrid va sol·licitar 96 anys de presó per la violació de dues dones i l'intent frustrat d'altres dues que van aconseguir fugir del seu captor als voltants del madrileny hospital de la Paz. El judici està previst que se celebri el proper octubre.

Els primers indicis apunten que el «violador de l'ascensor» va consumir algun tipus de pastilla o substància per autolesionar-se.