Un home de 55 anys ha matat la seva dona, de 54, ha ferit el seu fill de 29 anys i s'ha suïcidat amb una escopeta, trobada a les mans, en un domicili d'un poble de Burgos), ha explicat el subdelegat del Govern, Pedro de la Fuente.

El subdelegat ha emmarcat els fets en un cas de violència masclista i ha concretat que el fill, que està sent sotmès a una operació, va resultar ferit al coll, pel que sembla amb la medul·la afectada, una lesió que el va deixar conscient després del succés encara sense poder-se moure.

Va ser una filla del matrimoni la que va trobar aquest matí els cossos sense vida i al seu germà ferit en l'habitatge, sense que fins al moment hagi pogut prestar declaració perquè es troba en estat de xoc, ha explicat De la Fuente.

L'home era caçador, tenia tots els permisos i llicències d'armes en regla i just avui es prejubilava a l'entitat bancària en la qual havia treballat durant anys.

De la Fuente ha confirmat que es desconeix com va poder originar-se el succés, ja que no consta que existissin antecedents ni denúncies.

L'alcaldessa del municipi, Purificación Ortega, ha explicat en declaracions a Efe que es tracta d'una família que fa molts anys que resideix a la localitat i que la dona morta era molt estimada, ja que és cuidadora del menjador escolar d'aquest municipi.

Després de l'assassinat comès en aquesta població, el nombre de víctimes de la violència masclista s'ha elevat a 37 des de principi d'any a Espanya. Un altre cas més es troba en investigació.

Des de 2003, any en què van començar a comptabilitzar de manera oficial les víctimes de violència masclista, han estat 1.012 les dones mortes per aquesta causa.