Les tres vicepresidències i la secretaria que Vox va obtenir a quatre comissions del Congrés gràcies al suport de PP i Ciutadans va marcar, entre dures crítiques del PSOE, la jornada de la constitució de 28 comissions parlamentàries de la Cambra Baixa. Els socialistes van aconseguir la presidència de 14 comissions, mentre que el PP, Ciutadans i Unides Podem es queden amb quatre cadascun i el PNB i ERC n'aconsegueixen una.

Amb aquest repartiment, el PSOE deixa a altres grups la presidència de comissions rellevants com Pressupostos, que dirigeix Unides Podem, Economia o Defensa, en mans de Ciutadans, o Interior, que encapçala el PP; ERC presideix la d'Indústria i el PNB la d'Agricultura.

Com a presidenta de la cambra, la socialista Meritxell Batet presideix la de Reglament, mentre que del Constitucional correspondrà a l'expresident del Congrés, Paxti López, la d'Afers Exteriors a Sergio Gutiérrez, i la de Justícia a l'exministra socialista Beatriz Corredor.

Entre les 28 comissions n'hi ha quatre mixtes integrades per diputats i senadors: El PSOE presideix les del Tribunal de Comptes i la de la UE; el PP la de Seguretat Nacional i Ciutadans la de Relacions amb el Defensor del Poble.

El procés de constitució d'aquests òrgans formats successivament durant la jornada va estar marcat per l'acord que va permtre a Vox entrar a quatre Meses, amb les vicepresidències de les comissions de Treball, Indústria i Agricultura i una secretaria a la de Sanitat.