Un home va matar la seva dona, va ferir el seu fill i es va treure la vida amb una escopeta que li va ser trobada a les mans a Villagonzalo Pedernales (Burgos), segons va explicar en roda de premsa el subdelegat del Govern a Burgos, Pedro de la Fuente, que va confirmar que es tracta d'un cas de violència masclista.

De la Fuente va assenyalar que, després de disparar i matar la seva dona, l'autor dels trets va disparar contra el seu fill i el va ferir al coll, fet pel qual a l'hora de tancar aquesta edició estava sent sotmès a una operació, ja que molt possiblement hagi resultat afectat a la medul·la.

Després de matar la seva dona, de 55 anys, i disparar contra el seu fill, de 29, l'home, de 56 anys, es va treure la vida amb la mateixa escopeta, que va ser trobada a les seves mans i per a la qual tenia les llicències i els permisos corresponents.

L'autor del crim era caçador i justament ahir es va jubilar de la feina que havia desenvolupat durant anys en una entitat bancària, va detallar el subdelegat. Va ser una filla del matrimoni la que va trobar els cossos i va donar avís a les autoritats.

L'Ajuntament de Villagonzalo de Pedernales va decretar tres dies de dol oficial i una concentració avui a les dotze del migdia a la plaça Major per donar suport a la família del matrimoni.

L'alcaldessa del municipi, Purificación Ortega, va assenyalar que els veïns de la localitat de 1.800 habitants situada a quatre quilòmetres de Burgos estan «consternats». «Mai ens hauríem esperat que succeís una cosa així», va lamentar l'alcaldessa, qui va assenyalar que es tractava d'una família «encantadora i molt coneguda».