El ministre d'Interior italià, Matteo Salvini, va anunciar que desembarcaran al port d'Augusta a Sicília els 116 migrants que des de fa una setmana es troben en una patrullera de la Guàrdia Costanera, després d'haver arribat a un acord perquè siguin traslladats a Alemanya, França, Irlanda, Luxemburg i Portugal. Un altre grup dels migrants rescatats dijous passat es quedaran a Itàlia a llocs gestionats per l'Església catòlica, va explicar Salvini en un vídeo a Facebook.

La patrullera Gregoretti acollia des de la setmana passada 135 immigrants que van salpar des de Líbia el passat 25 de juliol a bord de dues pasteres i altres 50 que van ser assistits per un pesquer italià. En els darrers dies han estat evacuats una mare en el vuitè mes de gestació, el seu marit i els seus dos fills petits i posteriorment alguns migrants menors d'edat no acompanyats. La Fiscalia de Siracusa va obrir una investigació sobre la situació del vaixell i va ordenar una inspecció mèdica.

Segons el fiscal de Siracusa, Fabio Scavone, les condicions al vaixell eren molt delicades, amb només un lavabo per a les 116 persones a bord, i a més es van registrar 29 persones amb diverses malalties, entre elles la sarna i un presumpte cas de tuberculosi.

La prohibició d'atracar a un vaixell italià ja s'havia produït en d'altres ocasions, com a l'agost passat amb la també patrullera de la Guàrdia Costanera Diciotti, a la qual Salvini va bloquejar davant de les costes de Sicília durant cinc dies amb 138 immigrants a bord.