Agents de la Guàrdia Civil van detenir dos menors per presumptament agredir sexualment una jove, també menor, a la platja de Sant Antoni de Cullera (València). Els fets es van produir durant la matinada del passat 21 de juliol a la platja i es va obrir una investigació que, dies després, va permetre la detenció de dos menors a Algemesí. Els guàrdies civils van posar els arrestats a disposició de la Fiscalia de Menors i els joves han ingressat de manera cautelar en un centre de menors.

D'altra banda, dos dels sis detinguts divendres passat per la seva presumpta implicació en una violació grupal a una jove de 18 anys al parc d'Etxebarria de Bilbao van ingressar a la presó biscaïna de Basauri per ordre judicial. Els altres quatre detinguts van quedar en llibertat amb la condició de presentar-se tots els dies a dependències judicials.

Els sis arrestats van ser posats a disposició judicial al matí de dissabte i ahir a la matinada el jutge va adoptar aquestes mesures. Els homes, magribins i d'entre 18 i 36 anys, van ser detinguts a la matinada de divendres després que una jove anés a un centre hospitalari on va relatar haver patit una agressió sexual en grup hores abans.

La Federació d'Associacions Veïnals de Bilbao va retreure a la justícia que hagi deixat en llibertat quatre dels arrestats per la seva presumpta participació en una violació grupal de Bilbao. El president de la Federació d'Associacions Veïnals de la capital biscaïna, Carlos Ruiz, va advertir de la possibilitat que els presumptes implicats en aquesta agressió sexual poguessin cometre fets del mateix tipus o que tinguessin relació amb altres delictes sexuals ocorreguts a poca distància de Bilbao, si bé el departament basc de Seguretat no ha confirmat encara aquesta dada.

Ruiz va demanar als jutges «més fermesa» contra els que han comès aquests delictes, perquè els seus autors solen repetir-los, «com s'ha comprovat en el cas de La Manada».