Els incendis originats a Miraflores de la Sierra (Madrid) i en la Granja (Segòvia) van evolucionar favorablement després d'una intensa jornada de treball en la qual les flames van cremar 300 hectàrees a Segòvia, la meitat en territori del Parc Nacional de Guadarrama, i altres 300 a la Comunitat de Madrid.

Prop de tres-cents efectius portaven treballant més de 24 hores en aquests dos incendis forestals i van concentrar els seus esforços en el de la Granja, que afecta ja al municipi de Rascafría, a la Comunitat de Madrid.

L'incendi forestal declarat en el Real Lugar de San Ildefonso-La Granja, a Segòvia, continua actiu, encara que la part alta de les muntanyes afectades «està una mica més estabilitzada», i ha arrasat unes 300 hectàrees. «La meitat de la mateixa es troba situada al Parc Nacional de Guadarrama», va explicar la Junta de Castella i Lleó.

Aquest succés també va provocar que el Palacio Real de la Granja i els seus jardins romanguin tancats al públic per motius de seguretat mentre duri l'incendi. L'origen de les flames estava a mig quilòmetre de les tàpies dels jardins del Palacio Real, però l'incendi no va avançar cap al monument degut al vent i a la situació del terreny.

Per part seva, el de Miraflores de la Sierra ha vist cremar unes 300 hectàrees, un succés que va poder ser intencionat. «Tot fa indicar que no és un fenomen natural», va explicar el director de l'Agència de Seguretat i Emergències Madrid 112, Carlos Novillo.