La dona de 71 anys i el seu fill de 27, morts dilluns a Ourense després de precipitar-se a la carretera N-120 des de la passarel·la contigua a l'estació d'autobusos, van arribar des de Barcelona a la ciutat tractant de fugir d'amenaces familiars, segons han indicat a Europa Press fonts de la investigació.

El dia 1 d'agost, segons fonts de la Subdelegació del Govern, les víctimes van trucar als seus familiars residents a Ourense als qui van relatar que, després d'una discussió, el marit i pare de la víctima els havia fet fora de casa seva a Barcelona.

Van ser els Serveis Socials de Barcelona els que van proporcionar ajuda a la parella per adquirir el bitllet d'avió que l'endemà els deixaria a Santiago de Compostel·la. Al voltant de les 23:00 hores del dia 2 d'agost, les víctimes tornen a trucar als seus familiars d'Ourense i els

hi comuniquen la seva intenció d'anar a veure'ls l'endemà. La família mostra el seu rebuig a acollir-los.

El dia 3 d'agost, cap a les 13.00 hores, segons les mateixes fonts, els dos es posen en contacte de nou amb l'àvia del jove resident a Ourense --mare del marit de la dona morta-- i li diuen que volen acomiadar-se abans de tirar-se a les vies del tren a Santiago.

Alertats per la situació de perill, un dels familiars truca al 112 i li comunica aquestes manifestacions. Els Serveis d'Emergència activen el protocol corresponent i Adif posa en marxa un control de trànsit ferroviari.

Tot seguit, la policia aconsegueix contactar amb el jove de 27 anys que li comunica que en aquests moments tots dos es troben ja a Ourense.

Sobre les 15.00 hores, del mateix dia, les víctimes ja havien contactat a la ciutat d'As Burgas amb la Policia Local i els Serveis Socials per a referir-li la situació d'amenaces que vivien a Barcelona.

Davant aquestes manifestacions la Policia Local els ofereix la possibilitat de posar una denúncia com un possible cas de violència de gènere. Ells es neguen a fer-ho i li transmeten que, en tot cas, ho faran al seu retorn a Barcelona.

Els mateixos efectius locals els ofereixen la possibilitat de pernoctar en un alberg o en una casa d'acollida de víctimes de violència masclista, cosa que també rebutgen.

Tots dos busquen un hostal a la ciutat en el qual s'allotgen fins dilluns passat, dia 5 d'agost, en què van succeir els fets.

Els propietaris de l'allotjament han traslladat que no van observar cap comportament anormal a l'hora de realitzar el pagament de l'habitació ni en cap altre moment.

Al voltant de les 12.00 hores d'aquest mateix dia van contactar de nou, via telefònica, amb la Policia Local però encara es desconeixen els termes d'aquesta conversa. Aproximadament una hora després, tots dos es van precipitar des de la passarel·la.

Els efectius policials ja han "descartat la intervenció de terceres persones que poguessin provocar aquestes caigudes". Les dues víctimes van deixar les seves pertinences a la barana i, segons testimonis presencials, en primer lloc es va llançar el fill i, tot seguit, la mare.

Segons han pogut saber fonts de la Subdelegació del Govern, després de posar-se en contacte amb la Policia Local de Barcelona no figurava cap denúncia per violència de gènere a la Ciutat Comtal.

També s'ha pogut conèixer que tots dos tenien diners suficients per tornar a Barcelona, ??ja fos amb tren o amb autobús.

A hores d'ara la investigació continua oberta a l'espera de concretar si als Serveis Socials de Barcelona els consta alguna qüestió rellevant d'àmbit íntim relativa als problemes que tots dos poguessin patir.