08 de agost de 2019
08.08.2019
Diari de Girona

El president de l'Eurocambra, David Sassoli, demana a Juncker ajuda urgent per a l'Open Arms

08.08.2019 | 20:51
El president de l'Eurocambra, David Sassoli, demana a Juncker ajuda urgent per a l'Open Arms

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha demanat aquest dijous en una carta dirigida al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, «ajuda urgent i una distribució justa» dels 121 migrants rescatats al Mediterrani que segueixen al vaixell de l'ONG espanyola Open Arms.

Els migrants fa set dies que estan a l'embarcació, després de ser rescatats al Mediterrani quan navegaven en situació de dificultat.

«Com ha ocorregut repetidament des que es va prendre la decisió d'ignorar la trucada del Parlament Europeu a revisar l'actual reglament de Dublín (sobre asil), el destí de persones en la misèria rescatades al mar és explotat per raons polítiques per governs i és objecte de desacords entre ells», ha indicat el polític socialista italià en la seva missiva, distribuïda a la premsa.

«Cada vegada que un vaixell arriba a aigües europees es repeteix la mateixa escena i es declama la mateixa retòrica», ha apuntat.

Sassoli ha reconegut que el treball de la Comissió en ajudar els Estats membres en aquests casos els últims anys ha estat «admirable» i d'acord amb els valors de la UE i els acords internacionals.

«Aquesta vegada, en qualsevol cas, no hi ha suggeriment que vagi a haver-hi una ajuda disponible», ha lamentat.

El president de l'Eurocambra ha subratllat que, segons la premsa, a bord de l'Open Arms hi ha 31 menors, entre ells dos bessons etíops de només nou mesos, així com dones «els cossos de les quals porten les inesborrables marques de la violència i el maltractament».

«Si la Unió Europea fos indiferent davant el seu destí, estaria acumulant sofriment sobre sofriment, i estic segur que això no és el que els guardians dels Tractats europeus creuen de cor que és el correcte», ha assenyalat Sassoli. Així, ha instat a la Comissió Europea a «coordinar una ràpida intervenció humanitària i organitzar la distribució justa dels migrants».

Sassoli ha reconegut estar al cas que «qualsevol resposta a aquesta petició d'assistència humanitària ha de ser voluntària», però va emfatitzar que «la situació és greu i requereix una acció immediata».

Open Arms ha demanat aquest dijous urgentment un port segur en el qual desembarcar als 121 migrants mentre que el ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, que manté els ports del país tancats a l'ONG, a les que acusa d'afavorir la immigració irregular, ha insistit avui en què no permetrà que el vaixell entri en aigües italianes.

El líder ultradretà ha assegurat que l'embarcació està en aigües internacionals, a l'àrea de recerca i rescat (SAR) de competència maltesa, i que no pensa canviar de parer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook