Els cinc joves francesos detinguts per una presumpta agressió sexual en grup a una dona noruega a Benidorm durant la matinada de dimecres van passar a la disposició del jutjat de guàrdia ahir, segons fonts de la investigació.

Als arrestats, d'entre 18 i 19 anys, se'ls atribueix una agressió sexual en grup a aquesta jove i un altre delicte d'abús sexual a una amiga. Totes dues víctimes, de la mateixa nacionalitat, tenen 20 anys.

Els detinguts van ser arrestats cap a les 4.30 hores de la matinada de dimecres, un dia abans que tornessin al seu país, perquè eren a Benidorm de vacances.

Segons la investigació, els fets es van produir cap a les 01.45 hores. Una trucada des del Centre de Salut de l'Alfàs del Pi va informar a la Guàrdia Civil que s'estava atenent dues ciutadanes noruegues per una presumpta agressió sexual a una d'elles.

Les dues noies van explicar als agents que, a través d'una xarxa social, van conèixer diversos joves francesos que eren de vacances a Espanya, van quedar amb ells a Benidorm i van anar fins al domicili on ells es trobaven de vacances.

En un moment donat, una de les dones va marxar de l'habitatge i l'altra jove es va quedar sola amb els cinc homes, moment en el qual es va produir suposadament l'agressió sexual grupal.

Les dues dones van facilitar als agents les dades i les fotografies dels perfils de les xarxes socials dels cinc suposats autors i van indicar que havien comentat que tornaven al seu país d'origen l'endemà.

Per això, es va establir un dispositiu a Benidorm per procedir a la seva localització, detenció i evitar que marxessin del país. Amb tot, es va aconseguir detenir, cap a les 04.00 hores, dos dels cinc presumptes autors mentre que els altres tres van ser arrestats mitja hora més tard.

Puig ho veu detestable

Per la seva part, el president de la Generalitat, Ximo Puig,va qualificar de «absolutament detestables» les agressions sexuals com la suposadament comesa pels cinc turistes a Benidorm.

A preguntes dels mitjans a Benidorm, Puig va dit: «És absolutament detestable que existeixin aquest tipus de comportaments que estan justificats per una hegemonia masclista que apareix de forma descarnada quan succeeixen fets d'aquestes característiques».

El president valencià va afirmar que «ningú té dret a vexar una dona» i «ningú té dret a comportar-se d'una forma tan bàrbara».

Per això, va demanar que la llei sigui «absolutament rigorosa al màxim amb aquells pocavergonyes que finalment s'atreveixen a actuar contra una dona i, a més, d'aquesta manera tan fràgil».