El cardenal australià George Pell, sentenciat a sis anys de presó per abusar sexualment de dos nens fa més de vint anys, va comparar el seu patiment amb el que va viure Jesucrist. En una missiva signada pel religiós i publicada a les xarxes socials per un grup de suport, Pell, que va ser número 3 del Vaticà, assegura que la «fe» és la font de la seva fortalesa i el «patiment» li dóna «sentit i direcció».

En una carta de dues pàgines datada l'1 d'agost des del penal de Melbourne on es troba confinat, agraeix el suport a les persones que creuen en ell i els diu que espera conèixer l'apel·lació contra la condemna, el recurs de la qual va quedar al juny vist per a sentència.

Una portaveu del Departament australià de Justícia va explicar al diari The Sydney Morning Herald que investiguen si el prelat va vulnerar les normes de la presó després que la carta fos divulgada per les xarxes socials.

Pell va ser condemnat el passat mes de març, després que un jurat determinés la seva culpabilitat en cinc càrrecs de pederàstia, inclòs un de penetració oral, pels abusos sexuals comesos a dos nens del cor a la catedral de St Patrick's, a Melbourne, entre 1996 i 1997.

La decisió, que es basava principalment en el testimoni de la víctima que segueix amb vida, va ser adoptada per unanimitat en un segon judici, després que un jurat anterior no arribés a un acord sobre el procés, que implica una altra víctima que mai va denunciar els fets i va morir d'una sobredosi el 2014.

La defensa de Pell ha presentat tres arguments en la seva apel·lació, el principal dels quals consisteix en què el jurat no va poder emetre el veredicte de culpabilitat «més enllà de tot dubte raonable».