Corea del Nord va tornar a llançar dos míssils balístics de curt abast, de manera que manté el seu pols amb Seül i Washington per les maniobres militars que els aliats realitzen al Sud i a les quals Pyongyang s'oposa amb fermesa. El règim que encapçala Kim Jong-un va disparar a primera hora del matí dos projectils des de la seva costa oriental, el cinquè test d'aquest tipus en quinze dies, i que igual que en els anteriors es va fer amb míssils balístics de curt abast, segons l'anàlisi de l'Estat Major Conjunt (JCS) sud-coreà.

Pyongyang ha deixat clar que aquestes exhibicions militars són una «advertència» a Seül i Washington per les seves maniobres conjuntes estiuenques, a través de successius comunicats dels mitjans estatals i de declaracions del líder nord-coreà.

El propi Kim va fer un pas més en enviar aquesta setmana una carta personal adreçada al president nord-americà, Donald Trump, en la qual el dictador assegurava que no està «content» amb els llançaments de míssils realitzats pel seu propi govern, però els justificava per les maniobres dels aliats.