El nombre de morts a causa de l'esllavissada de terres registrada divendres en un poble situat en l'estat birmà de Mon, al sud del país, s'ha elevat a 52. Els equips de rescat continuen treballant a la zona per intentar localitzar desapareguts pel succés a Mottama, enmig de fortes pluges que segueixen afectant la zona.

Zaw Moe Aung, director administratiu del municipi de Paung, va detallar que el lliscament de terres va sepultar 25 habitatges. Les autoritats calculen que a la zona afectada vivien cent persones en el moment del succés, fet pel qual van apuntar que prop de 40 romanen encara desaparegudes.

«Aquesta era la meva casa. Ara, tot se n'ha anat. No em queda res», va lamentatr Nyo Nyo Win, que ha perdut nou membres de la seva família en aquesta tragèdia, entre ells el seu fill i el seu pare. Aquesta dona va explicar que la gent va començar a refugiar-se als seus habitatges quan van començar a caure els pals de llum del carrer, pel temor a quedar electrocutats. No obstant això, «totes les persones que van entrar a casa van quedar sepultades, inclòs el meu pare i vuit nens», va explicar aquesta supervivent. «Tot va passar molt ràpid, en només uns segons», va afegir.

Phyo Ko Ko Oo, de 35 anys, va sentir primer «un boom» i, poc després, ja estava «sota el fang». Ell va sobreviure, igual que Chan Aye, que es va veure arrossegat al riu amb la seva dona i el seu fill: «Els vaig abraçar i se'ns va emportar l'allau».Almenys 12.000 persones han hagut d'abandonar les seves llars pel temporal, que seguirà en principi diversos dies més, segons un recompte de les Nacions Unides.