13 de agost de 2019
13.08.2019
Diari de Girona

La Fiscalia demana que Cuixart surti de presó pel naixament del seu fill

L'advocat de l'activista ha demanat un permís extraordinari per la data prevista del part, el proper 22 de setembre

13.08.2019 | 16:20
La Fiscalia demana que Cuixart surti de presó pel naixament del seu fill

El fiscal ha remès un escrit a la Sala Segona del Tribunal Suprem en què demana que s'autoritzi al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a que surti de la presó per assistir al naixement del seu fill quan es produeixi el part, però amb les mesures de seguretat adequades.

Segons figura en l'escrit, l'advocat de Cuixart, en presó preventiva i a l'espera que el Suprem dicti sentència del judici del procés, ha demanat que es concedeixi al seu defensat un permís extraordinari de sortida amb motiu del naixement del seu fill, que podria produir-se el 22 de setembre.

Considera el fiscal que la situació plantejada encaixa en els supòsits legalment previstos que justifiquen la concessió del permís extraordinari, tal com estableix la Llei General Penitenciària.

Precisament, l'article 47 de la citada llei estableix que en cas del part de la dona" es concediran permisos de sortida, "llevat que concorrin circumstàncies excepcionals".

De tota manera, la sol·licitud que el permís s'estengui a cada dia que duri l'hospitalització de la mare amb motiu del part "haurà de ser examinada i valorada en cada cas una vegada produït l'enllumenament i en consideració a les circumstàncies concurrents en cada moment".

El Ministeri Fiscal no s'oposa a la concessió del permís a Cuixart, però ressalta que "ha de concedir-se amb les mesures de seguretat adequades".

Afegeix, en aquest sentit, que "no ha d'oblidar-se que diversos dels processats estan en situació de rebel·lia i que tots ells compten amb el suport d'una infraestructura bastant per aconseguir la sostracció a l'acció de la justícia".

El fiscal interessa que s'autoritzi a Cuixart la sortida de la presó per a l'enllumenament, "amb la durada i en les condicions que les circumstàncies concretes del cas demandin".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook