El Ministeri de Finances de la Xina va indicar que prendrà les mesures necessàries per contrarestar els últims aranzels anunciats pels Estats Units, que considera que violen el consens assolit pels dos països.

Així ho va anunciar després que dimarts les autoritats nord-americanes acordessin retardar al pròxim 15 de desembre en el cas d'alguns productes, com telèfons mòbils o ordinadors portàtils, l'entrada en vigor dels aranzels que gravaran des l'1 de setembre amb un 10 % addicional a importacions procedents de la Xina per valor de 300.000 milions de dòlars (268.341.000 d'euros).

Després de la decisió, alts representants dels governs de la Xina i EUA reprendre a través del telèfon el diàleg econòmic i comercial «al més alt nivell» i es van emplaçar per seguir conversant d'aquí a dues setmanes.

No obstant això, el president nord-americà, Donald Trump, va assegurar dimecres que la Xina s'ha de centrar en treballar de forma «humana» amb Hong Kong abans d'arribar a un acord comercial amb els Estats Units.