La celebració d'un casament a l'Afganistan es va convertir dissabte a la nit en tragèdia quan un suïcida va detonar els explosius que carregava i va matar almenys 63 persones i en va ferir 182, un atac reivindicat pel grup jihadista Estat Islàmic (EI) que suscita dubtes sobre la pau al país després d'un possible acord entre els talibans i els Estats Units.

Segons va afirmar el portaveu de la Policia de Kabul, Ferdawas Faramarz, entre els congregats s'incloïa un bon nombre de dones i nens. «La cerimònia era a punt de començar» quan va tenir lloc l'atemptat, va lamentar el nuvi. «Tots els que van morir o van resultar ferits eren els meus familiars per les dues parts», va explicar el desolat jove, abans d'afegir que «ningú pensava que el meu casament seria destruït».

Durant la jornada d'ahir van tenir lloc diversos funerals multitudinaris a Kabul, on van ser enterrades les víctimes entre el dolor dels familiars, mentre que la sala de noces, en un barri de la minoria xiïta hazara, va despertar amb els sostres i parets destrossats per la violència de l'explosió.